Eksportskolen på By:larm 3. mars 2016

Eksportskolen arrangerer for tredje året på rad sin egen foredragsrekke under By:larm.

Vi har satt sammen et program på By:Larm som består av foredrag og speedmeetings med mentorer. Man kan selv velge om man ønsker å delta på alt eller bare velge sine favoritter.

Dato: Torsdag 3. mars 2015
Tidspunkt: Fra klokken 10.00, nærmere tidspunkt beskrevet i program under
Sted: Mathallen, Matsalen B

10:00 – 10:45: Musikkjuss 101: Artistrettigheter, kontrakter

Hva er nødvendig kunnskap for deg som enten selv er artist eller som skal representere artister?

Det går ofte fort når det tar av i musikkbransjen. Forhåndskunnskap om bransjens utvikling, hva som er «vanlig» og hva du bør gjøre for å sikre dine rettigheter er derfor helt nødvendig. Har du det, vil du kunne oppnå gode avtaler. Dette er viktig både for artister og deres medspillere.

Men hva innebærer egentlig alle de avtalene du har fått på bordet? Er vilkårene i forslagene du har mottatt rimelige? Er det nå på tide å innhente profesjonell hjelp i forhandlingene eller er klarer du dette selv? Seminarholder skal gjøre det han kan for å sette deg bedre i stand til å besvare disse spørsmålene.

Seminarholder er advokat Marius Øvrebø-Engemoen, som er spesialist på juss på musikkfeltet. Marius har vært ansatt som advokat i GramArt siden 2008. Han har også tidligere erfaring som privatpraktiserende advokat.

11:00 – 11:45: Fra hobbyprosjekt til fulltidsjobb:

Feller og utfordringer på vei mot din egen arbeidsplass

Eirik Søreide er daglig leder og eier av Polar Artist AS, som il.a noen få år har blitt ett av Norges ledende bookingbyrå, og det eneste i sitt slag/størrelse utenfor Oslo/Bergen. Polar Artist har 4 ansatte, og formidler nærmere 400 konserter i året. Byrået representerer totalt ca 30 artister, og som bookingagent representerer Eirik bl.a Bendik, Highasakite, Team Me, Ida Jenshus, Erlend Ropstad, og Frøkedal. Byråets artister har de seneste årene hentet hjem flere Spellemannpriser, vært blant de mest spilte på norsk radio, toppet VG-lista mange ganger, og turnert verden rundt på flere turneer.

Eirik var med og etablerte firmaet i 2007, og har gjennom hardt og grundig arbeid posisjonert firmaet tydelig i den norske konsertbransjen. I denne seansen vil han med egne erfaringer se nærmere på etableringsfasen, utvikling av firma, og hva om skal til for å posisjonere seg i en bransje i stadig utvikling.

12:15 – 13:00: How to become the greatest A&R in the world?

As an A&R you’re always on the lookout for the next big star and bring out the best of the artists you work with. But how do you yourself become the best A&R in the game?

This seminar will focus on how to develop yourself as an A&R: Where do you start? What does it take to make it? And what characterizes todays successful A&Rs?

Experienced A&Rs will discuss their views on the A&R business, share their thoughts of the challenges they face throughout their careers and how they work to overcome them, and what you need to do to become the most sought after A&R in the world.

Anders Korpi, Director of A&R, Universal Music Publishing Scandinavia
Terje Pedersen, Daglig leder – Drabant Music
Geir Luedy, Manager – Made
Moderert av Tim Dunham, A&R Manager – Cosmos Music Group

13:15 – 15:00: Speed meeting – Møt en mentor

Du har nå mulighet til å komme tett på bransjeaktører med solid erfaring fra Norge og internasjonalt. Aktører fra flere felt i bransjen er klare for å dele av sine erfaringer og sin kompetanse og gi deg råd og veiledning om dine planer for selskapet, utfordringer du står ovenfor eller innsikt i markeder du gjerne skulle vite mer om.

Det er begrenset plass og førstemann til mølla. Hvert møte varer i 10 minutter og du får en lapp med tidspunkt for den eller de du ønsker å snakke med. Du henter lappene samme dag og i samme lokale som speed meetingen finner sted.

MENTORER:
Marius Øvrebø-Engemoen er spesialist på juss på musikkfeltet. Marius har vært ansatt som advokat i GramArt siden 2008. Han har også tidligere erfaring som privatpraktiserende advokat.

Kai Robøle er grunnlegger og administrerende direktør av Waterfall Music AS, og har vært aktiv som produsent i over 30 år. Hans bakgrunn har gitt ham bred erfaring og kunnskap innen artistutvikling, publishing og internasjonal musikkbransje.

Inger Bråten driver Killer Inc. AS, som leverer PR- , management- og prosjektledelsestjenester til artister, festivaler og events. Med over 15 år i bransjen, har Inger tilegnet seg bred kunnskap innen markedsføring, management, prosjektledelse, events og festivaler.

Eirik Søreide er daglig leder og eier av Polar Artist AS, som il.a noen få år har blitt ett av Norges ledende bookingbyrå.

Rev. Moose lanserte nylig promofirmaet Marauder, som spesialiserer seg på å utvikle skreddersydde strategier for klienter på veien mot suksess i det nord-amerikanske markedet.

Mike Bell har i mange år vært tilknyttet den norske musikkscenen. Sommeren 2015 ble han visepresident i Sneak Attack Media, og har fungert som rådgiver på det amerikanske markedet for Music Norway

Thomas Golubic er Music Supervisor, og har blant annet jobbet på suksess-serier som Breaking Bad, The Walking og Six Feet Under.

Jarle Savio jobber for tiden med strategisk planlegging i Phonofile. Hans bakgrunn har gitt ham bred kunnskap innen release planning, A&R, digital markedsføring, digital/fysisk distribusjon, artistutvikling og identitet.

 

Velkommen til Eksportskolen på By:larm 2016.
Du finner oss også på Facebook

Comments are closed